Igår kväll fick barnets pappa och jag gå med några vänner och se humorföreställningen Klungan – På rätt sida om okej. Tjecken, det var så synd att du blev tvungen att stanna hemma med barnet men jag är övertygad om att det kommer fler chanser att se dem. Vi är ju båda stormförtjusta i allt Klungangänget gjort hittills: deras shower så klart, radioprogrammet Mammas nya kille, liksom klungandeltagares deltagande i bl a Pappas pengar och Söder om Folkungagatan. Tokdiggat allt nämnt, och igår var inget undantag. Genialiska språkinsnurrningar och svärtan aldrig mer än på en armlängds avstånd. Så här såg det ungefär ut:

Klungan

Klungan

Sen sov jag supergott hela natta medan Tjecken med familj tydligen knappt fick en blund i ögonen. Frukost i morgonsol fick vi alla.

Frukost

Frukost

Efter en skön söndag med bland annat besök utanför min nya lägenhet proppade vi i oss rester från gårdagens smörgåstårtkalas. Den gluten- och laktosfria chokladkakan blev vanvettigt god, vilket nog kom som en överraskning för oss alla eftersom den i första hand bakades för att möta allergiernas krav, bara i andra hand pga troligtvis god. Men denna vinner över det mesta annat som bakats i Kittys hem – nånsin! Recept:

Blanka fan-kladdkaka

2 dl strösocker
5 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 dl glutenfri mjölmix
2 ägg
150 g mjölkfritt margarin
50 g hackad mörk choklad
1 dl mini-marshmallows
1 dl mandel, hackad
kokosflingor att bröa formen med

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna och rör ner ägg och smält margarin. Smörj en vanlig sockerkaksform och bröa med kokos. Häll i smeten och grädda ca 18 min. Häll över choklad och bred ut medan den smälter. Rosta mandeln i en torr stekpanna och strö över dem och marshmallowsen, så att de fastnar i chokladen. Servera med tofu vaniljglass och laktosfri vispad grädde. Yummy!

Kladdiz

Kladdiz!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation