Dagens affektcocktail är rent välbehag med en liten toppnot av skam. Skammen har ingenting att göra med intag av jordgubbstårta på folkparksgräsmatta. Det var bara njut.

image

 

Och kanske är det heller inte riktigt rätt att kalla det skam. Mer som skuld, kanske. Jag kände idag att jag återigen svek mitt barnajag. Som barn utfärdade jag en hel del löften till mitt vuxna jag. Löften om ett, som jag såg det, bättre liv. I samband med att jag som tonåring en hel vinter tvättade mitt hår genom att doppa huvudet i en hink iskallt vatten för att varmvattenberedaren pajat så lovade jag mig själv att jag aldrig skulle äga ett hus och själv vara den som ansvarade för att laga sådana livsviktiga funktioner i vardagen. Jag äger nu ett hus.

När jag som kanske elvaåring satt i ännu en folkets park med myggen svärmandes kring huvudet, regnmolnen hotfullt hängandes precis över min parkbänk och ännu en pinsamt tjoig farbror med dragspel pekade ut just mig i mängden av barn och tvingade mig att komma upp och dansa runt den förbenade midsommarstången så lovade jag mitt framtida jag att aldrig självmant bevista ett sådant arrangemang. Det gjorde jag idag. Och gillade det. Ja, så mycket som en kan gilla den typen av grejer. Spännande att spela på chokladhjul. Gulligt med ungar som ystert hoppar runt med vita kläder och grädde runt munnen. Och mitt barn blev uppspelt av dragspelsmusik och folk i rörelse. Så det kan nog hända att jag gör det igen. Fast hon elvaåringen buttert muttrar. Gulle hon.

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation