En skön brud, Nour. Som ung kvinna i komiker/mediebranschen, invandrare och bisexuell verkar hon väl i ständig strukturell motvind. Jag ser henne som en person som gjort den feministiska kampen till sin egen och hon driver den hårt, med ett mod jag gapande avundar. Hon har visat sig naken både en och två gånger på teve (första gången skrek hon: ” Så här kan en fitta se ut! Den kan vara hårig!”).

Hon säger sig ha som mål att avsexualisera sig själv, och inte ens som programledare i melodifestivalen faller hon för pressen att bära tighta eller urringade kläder. På det sättet är hon historisk. Nour säger i en intervju att hon tidigare varit mer självmedveten och osäker, men att hon numer ser till att inte bli ett objekt så att hon istället kan få uppskattning för det hon gör.  Beundransvärt! Enligt henne själv är det inte – som man kanske kan tro – ett ovanligt stort självförtroende som lagt grunden för hennes feministiska framgång. Istället menar hon att de man väljer att omge sig med är nyckeln. Om man umgås med personer som bekräftar ens intelligens, initiativförmåga, kreativitet, produktivitet, humor och talang blir det dessa delar av en själv som utvecklas. Om man däremot bara hänger med folk som berömmer ens nya kappa, frisyr eller byst… Ja, då ser man till att bli vass inom de områdena. Där har nog många något att lära om sin egen utveckling,  liksom hur vi är som vänner, partners och föräldrar. Min favoritbild med kvinnan för dagen:

Nour

Nour

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation