Veckans femme är ultramaratonlöparen med det damrekordet på 100 miles; Jenn Shelton. Hon har dessutom banrekord på flera ultramaror. Ändå utstrålar hon ödmjukhet, och en slags lugn sprallighet.

jenn 3

När hon först började universitetet spelade hon rugby, men hoppade av både skola och idrott för att skriva poesi (!). Så småningom började hon satsa på löpning och började universitetet igen. Hennes egen förklaring till ultramaratonsatsningen är att hon ville bli en bättre människa. Hon tänkte att om man springer så långt så kommer man väl nå något slags zen-läge. Det funkade visst inte. ”I’m the same-old punk-ass as before, but there’s always hope.” Jenn beskriver att det hon älskar med löpning är att vara naturlig och barbarisk; bara springa runt i skogarna timme efter timme.

jenn 4

Ibland springer hon sina lopp i bikini. För att skoja till det.

jenn 2

Jenn är för mig en bamseinspirationskälla i att få vara egensinnig, framgångsrik, rolig och intellektuell i en kombination jag innan bara sett män våga sig på.

jenn 1Jenn <3

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation