Det har legat och pyrt i mig ett tag, mer tydligt sedan jag blev morsa. Tankar kring hur och för vad jag väljer att bekräfta människor i min omgivning. Vad mycket som går på gammal vana. Som att kommentera någons nya fräcka frisyr, tröja eller förtrollande ögonfransar. Fast jag ju inte tycker att de sakerna hos personen är ett dugg viktiga. De har ju absolut noll att göra med varför jag gillar dem. Ändå ger jag oftast komplimanger gällande sånt, mer sällan kring det som verkligen är guldet. Att de har ett skratt som får min mage att hissna och slå volter, att det känns som hemma var en än är med dem, att de öppnar upp nya världar bara genom att vara och att få vara deras vän är det bästa jag har. Helst vill jag ju att de omkring mig ska få känna sig mer fria, att hur de ser ut och vad de har på sig inte har något som helst att göra med dugandet. Det är härligt hur det än är. Och jag tror att mina och andras komplimanger kring den nya fräcka frisyren ofrånkomligt styr in personens tankar till att det är något som är viktigt, långt mer viktigt än vad det skulle behöva vara. Lady Dahmer har i veckan rodret på Instagramkontot Kvinnohat. Och det hon postat har gett mig en sista välbehövlig spark i rumpan. Nu är det banne mig dags! Jag ger mig själv munkavle.

Ska försöka mig på att hålla nolltolerans gällande komplimanger kring utseende från mig själv till andra (och mig själv, för den delen). Försöka låta det bara vara. Och lyfta guldet. Borde kanske inte vara det, men jag har på känn att det kommer bli svårt som fan. Jessss! Känns bra. Bonne chance till den här Tjecken!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation