Innan jag gick på föräldraledighet gick jag såklart omkring och fnulade på hur det skulle komma att bli, gjorde små och stora planer. Bland annat tänkte jag att det skulle bli ett utmärkt tillfälle att komma ikapp med jobbläsningen. Läsa alla de tunga klassiska psykologiska verken jag aldrig tog mig tid att läsa under utbildningen, samt de mer lättsamma böcker i ämnet jag köpt på mig sedan jag börjat jobba. Den där högen som jag bara hurvas av när jag ser den. En betydande del av mitt ständiga dåliga samvete. När jag sa nåt om den här läsaikapp-planen till andra som redan var föräldrar så tittade de på mig med vad som i mångt och mycket liknade milt medlidande. De skakade kanske lite på huvudet till och med och mjukvädjade att jag skulle överväga att kanske låta mig själv ta det lite lugnt om jag fick tid för mig själv.

Att de var försiktiga, försökte vara skonsamma, förstår jag nu. Att ta in någon form av information med konstant sömnbrist är en utmaning. Att läsa görs extra svårt av att båda armarna oftast är upptagna. Första tiden av konstant amning, sedan, när fröet börjar sprattla omkring, av att bara hålla reda på alla tentakler. Så jag har läst exakt ingen av böckerna i jobbhögen. Däremot har jag blivit en baddare på att manövrera datorn med tårna. Kund numera hos både Netflix och HBO Nordic. Har plöjt massor med serier och filmer. Vissa bra, många mindre bra. Mitt tröttsåsiga huvud har inte kunnat smälta en så väldigt stor kvot solid kvalitet, så jag och mina tår har blivit oerhört slipade i konsten att sila fram hyfsat roande skräpproduktioner. Har med sovande barn i famn ägnat många timmar per dygn åt att leva i en snäll låtsasvärld.

Har till exempel äntligen sett serien Lost. Många år efter alla andra. Jag var förtjust, mycket spännande och härligt absurt. Också återsett gamla favoriter så som Ally McBeal, Gilmore Girls, Sex and the City och Party of Five i sina helheter. Intressant att se dem nu och inse att min nuvarande ålder gör att jag identifierar mig med andra karaktärer och tolkar skeenden helt annorlunda. Nya upptäckter som kommer sitta kvar länge är bland annat Homeland, Breaking Bad och Orange is the New Black.

Bland filmer har jag sett otroligt mycket skräp. Men tänkte jag skulle tipsa om tre som mitt tröghuvve gillat:

 

Frances Ha var den jag pratade om tidigare idag, Katten. Kollakolla!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation