Sirapsseg tröttsöndag, med regn ute och blues inne. Lite utlöst av den briljanta tjecklistan du sammanställde, Katten. Vilken värld och tid vi lever i, alltså. Min vana trogen går jag alltså till min trygga plats, fantasin, eller fantasivärlden aka the business of show. Spånar efter bästa förmåga på filmer jag gillat som i mitt huvud handlat mest om livets främsta krydda, grymma vänskapsrelationer. Det som är guldbeläggningen på mitt järnrörsliv är mina bästisar. Har sån infernalisk tur med vilka jag lyckats få dela det med. Alltet. Tur, och jag har valt jävligt noga. Så filmer med fina vänskaper sätter igång mig på alla cylindrar. Vänskap är livets true romance. Försöker mig på någon slags topp-10-lista.

En tokrolig med återupprättelsetema:

Älskar deras bejakande och bekräftande kommunikationsstil. Romy och Michelle går inte att låta bli att älska.

Bästisar på barns vis:

Som barn kan vi vara så otroligt bra på att vara lojala och stöttande. Och ibland inte alls, såklart. Men vänskapsvärlden kan vara så totalt magisk där runt tio-tolvårsåldern.

Tonårsbästisfilm med edge:

De här två. Kanske handlar det om att jag skulle velat vara mer som dem som tonåring. Too cool for school.

80-talshighschoolfilmsbästisar med inslag av olycklig kärlek:

Vill tro att jag skulle hugga av alla extremiteter för att ha en så dedikerad vän som Duckie.

Kickass-klassiker:

Ryser, tjoar, biter på naglarna och gråter varje gång jag ser den här. Tjusningen bleknar aldrig.

Coola kids-bästisar:

Önskar så att jag var så smartkvickspexig på ett sätt som de här två coola glinen är. Phuket Thailand, liksom…

Stort gäng med tighta kreativa vänner som glidit isär men hittar tillbaka till varandra:

Den ultimata drömmen är väl alltid att tillhöra en eklektisk, sammansvetsad grupp som alla älskar varann och gör grejer tillsammans. Och inte så dumt om en av dem ägde typ ett slottliknande hus på engelska landsbygden.

Bästa vänner som gör allt tillsammans:

En till film som jag gråter till varje gång. De är varandras bästa på alla sätt. Blir tonårsgravida samtidigt och gifter sig med varsitt stolpskott. Stöttar, älskar och står upp för varann oförtrutet. Så jäkla vackert.

Så måste ju vår favorit, som vi såg typ 5 gånger på din 31:a födelsedag, upp på listan, Katten:

Såg den först ensam på bio och kved av skratt och fylldes av sån överväldigande kärlek för alla mina bästisar, speciellt psykona.

Och även fast de övriga inte har någon inbördes ordning, så är det här min favorit:

Just så. Det är vad jag helst av allt vill ha. Bo precis så att jag kan gå till mina bästaste bästa. Inte göra nåt spektakulärt just. Mest sitta och dricka kaffe, kanske laga mat ihop och lattja runt.

Det är Drömmen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation