Tragikomik. Vad är det för konstigt egentligen?

”Lars Stenberg arbetade på Assi Domän i hela sitt liv. Kandiderade som skyddsombud mellan -85 och -89. Lars Stenberg var rolig, hade alltid nära till skrattet. Var vice kassör i aktionsgruppen Nej till simhall i Älvsbyn. Favoritmat…” Ja, vafan… ”Friterade bananer och glass. Jakten och hans eget utseende var det som låg honom varmast om hjärtat och var snygg fram till ett par år sen, då han råkade ut för en svarvolycka och repade sig aldrig. Han la jakten på hyllan. Men livet vände när Fråga Doktorn började i tv. Delvis saknad av hustrun Marianne och dottern Monika, ständiga källor till practical jokes.”

Det är så roligt bara. Droppen som får bägaren att rinna över, på ett absurt och kittlande sätt.

”Det är inget fel på att äta småfågel, inte. ”Det ska va’ bearnaise, mjukbröd, ena med det andra…” Va’ fan är det frågan om egentligen?! Småfåglarna har du ju där!”

Det är svårt att planera tragikomik tycker jag. Då blir det ofta bara tragiskt. T ex, jag skrev en gång i ett sms om en sak jag ville få avklarad med en kille som velade om han ville vara i relation med mig eller inte ”Lika bra att vi tar det nu om du råkar bestämma dig för att du inte vill vara med mig nå mer”. Det finns INGET roligt med det när jag läser det nu. Men då tyckte jag att det gav en glimt-i-ögat-känsla.

”Tack själv. Nöjet var helt på min bekostnad”.

Så ska det låta. Men ibland uppstår tragkomiken helt spontant. Och då är den den bästa av komiker. Som idag när vi pratade i telefon och du Tjecken sa:

”…..”

F-n, jag har glömt. Skrattade så jag vek mig, men jag minns inte åt vad. Hjälp!? Ursäkta antiklimax. Håll till godo med en Stenmark.

hopp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation