Redan på titeln är det kanske solklart vad jag har gjort idag? Just det: sommarens första bad. På väg till bryggan var jag strålande glad, sju-åtta. Hade just avslutat ett löppass som gett precis det besked inför helgens millopp som jag hoppats på. Lite mer vila och snabbintervaller senare i veckan så kan det nog bli en hyfsad tid.

Mötte upp mitt sällskap och gick ut på bryggan. *gulp* Fullt av folk ju. Inte inställd på det. Fick ångest, socialfobisk sådan, typ en femma-sexa, och började slänga ur mig saker som ”äh, jag vet inte om jag ska bada” och ”kan vi inte göra nåt så alla går” och ”kan man verkligen bada i sportbehå”. De andra var kaxigare och började röra sig mot kanten, och då var det väl egentligen en annan ångest och lite skam – känslor som handlade om att vara den som INTE badar – som tog över, och jag fick brått att kasta av mig linnet och krångla mig ur skorna. Ned i vattnet med en bekant känsla av ”vill inte” som jag vet att jag kan strunta i. Också ångest men nu i form av nervös, samma som kommer inför jobbiga träningspass och när jag ska hålla föreläsningar. Jag har övervunnit den tusen gånger och kommer övervinna den tusen gånger till. En femma typ, ganska lätt att ta i hand och hoppa i vattnet MED.

Efter badet var jag glad (8), och sedan skönt nöjd (4). Tränat OCH badat MED vänner I solen! Fin kväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation