Dagens klipp ur affektlivet kommer från jobbet. För att göra en lång historia kort så handlade det om en klient som gjort en massa framsteg. Det var hens förtjänst så klart, men jag har verkligen försökt bidra och när det nu gått så bra kände jag mig både glad (8) och stolt (6). Att jag dessutom tidigare har känt mig ganska otillräcklig i att hjälpa klienten och därför lagt ner lite extratid på detta ”ärende”, fick dagens besked att kännas extra härligt.

Efteråt stod jag och kopierade i kopieringsrummet, tillika fikarummet, och under tiden kvittrade jag glatt med de som satt och drack kaffe. En av personerna sa ”Du är alltid så positiv, det är därför jag gillar att jobba med dig!”. Detta gjorde så klart att gladstoltkänslan höll i sig en stund till. Jag tänkte på det där man brukar säga om att ”le mer mot andra så kommer de göra din dag gladare”. Har väl alltid haft svårt att göra det just när jag kanske skulle behöva, men idag skedde det alltså spontant och det var fint.

Skammen då? Nästa sak som hände var att en kollega kom in på mitt rum och vi pratade om ditten och datten. Utanför började det ösregna, varpå jag sa: ”Jag ska springa i kväll, åh det är så härligt att springa när det just har regnat!”. Det blev tyst ett par sekunder och sedan började vi båda skratta. Mitt uttalande var alldeles för positivt för att vara ”jag”. Och det fick mig att skämmas. Inte mycket, en tvåa kanske, men tillräckligt för att jag skulle grunna lite på vilken suris jag har blivit de senaste åren.

På vägen hem såg jag en söt kanin. Yes!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation