Att sommaren är på väg är påtagligt. Den kan i teorin vara här redan till helgen. Sa en gubbe på radionyheterna. Vilket för mig är rena rappakaljan, vadå sommar i april?! Men serry, det här ska inte handla om vädret. Inte bara i alla fall. Brytpunkter, alla möjliga sådana som typ examen, årstidsskiftningar, separationer, frisörbesök, flyttar mm, gör att jag vill återuppfinna, ja, alltså omvandla mig själv. Min person. Bli någon ny. Som gör nya saker. Tänker i nya banor. Med en ny frisyr kan jag få för mig att det kommer ett helt kit av attribut, nya kläder, kanske en kaxigare attityd, andra musikpreferenser och exotiska matvanor. Och nu, med den här nya, aggressiva sommaren, som är så här trigger happy, får jag för mig att jag ska bli en person som lekfullt sommarsportar i trädgården. Kanske kliver jag upp tidiga mornar och gör yoga i daggvått gräs. Behövs det i så fall speciella kläder för det? Vet ju inte, har alltså yogat exakt en gång förut. Under stånk och stön. Men jag får alltså för mig det.

Tänker också att jag på eftermiddagarna kan komma att längta efter att i vita linnekläder och stråhatt skutta runt bakom huset och spela ett parti (?) badminton. Ha en kanna kall lemonad och ett fat småkakor på ett bord vid sidan av. Någon kanske läser lite dikter samtidigt. Eller så spelas nåt jazzigt på en grammofon. Lite som i småmysiga brittiska filmer som utspelar sig på typ 20-talet eller för ännu längre sen. Håller nu på att jämföra priser på sådana nät och racketar.

Tänker också att det vore himla mysigt att kunna plocka fram sitt krocketspel när det kommer gäster. Saftkalas i bersån, skoj, glam, tjo och tjim. Men där sprang fantasin direkt till ett mindre mysig, men härligt ställe. Nämligen Heathers där krocket förekommer frekvent.

Där förekommer flera tidiga stilförebilder, men gav mig mardrömmar långt därefter. Alltså inte något som är i enlighet med mitt nya lättsamma sommarjag.

 

Alice i Underlandet dök upp för mitt inre öga:

Och internetshoppandet tog en helt ny vändning, tillbaka till mitt gamla, kitschälskande jag!

Dessa klubbor eller inga alls! Vive l’été! Jag välkomnar sommaren och alla versioner av mig själv som den kan komma att bjuda!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation